Voorproefje

Bekijk hieronder een voorproefje

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
11-11-2021, 14:11
Delicatessa

Overgang naar het nieuwe
Zoals jullie weten, maakte ik afgelopen zomer een stap in het onbekende. Ik kon niet inschatten wat het loslaten van Tessa´s Place voor mij zou betekenen. Maar tot mijn grote verbazing, barstte er een storm van aanvragen voor catering los, deze overtrof al mijn ervaringen tot nu toe. Het leek wel of iedereen alle feesten en partijen van de afgelopen tijd wilde inhalen. En ondanks de drukte, was het voor mij zo fijn om hieraan bij te mogen dragen met lekker en verantwoord eten. Maar goed, al het harde werken en de vele complimenten heeft niet het gevoel van heimwee weg kunnen nemen. Ik blijf achter mijn beslissing staan om Tessa´s Place over te dragen, deze voelt nog steeds goed, maar ik mis de plek enorm.

Even rust
Na deze vliegende start, zou het vanzelfsprekend zijn om door te gaan met de catering. Maar gaandeweg merk ik dat ik hier nog zoekend ben naar de juiste vorm. Een vorm waarin ik weer met net zoveel bezieling en passie kan werken als dat ik in Tessa's Place gedaan heb. Om mezelf voor dit proces de tijd en inspiratie te geven, heb ik besloten om de verdere inrichting van mijn nieuwe werkplek in Deventer voorlopig stop te zetten.

De komende tijd heb ik een nieuwe vaste opdrachtgever gevonden voor wie ik veel ga werken. Ik ga hierin de catering voor retraites op locatie verzorgen, wat betekent dat ik vele weken weg zal zijn. In de tijd die ik overhoud, ben ik beschikbaar om als zelfstandige kok ingehuurd te worden voor andere opdrachten.

Kortom, de catering zoals ik dit gedaan heb, stopt voorlopig even tot (waarschijnlijk tot de zomer), ik kook gewoon wel verder door. En ik hoop gaandeweg weer mijn eigen echte, passende vorm te vinden.

En, natuurlijk ga ik jullie van mijn activiteiten op de hoogte blijven houden!
... Meer weergevenMinder weergeven

Overgang naar het nieuwe
Zoals jullie weten, maakte ik afgelopen zomer een stap in het onbekende. Ik kon niet inschatten wat het loslaten van Tessa´s Place voor mij zou betekenen. Maar tot mijn grote verbazing, barstte er een storm van aanvragen voor catering los, deze overtrof al mijn ervaringen tot nu toe. Het leek wel of iedereen alle feesten en partijen van de afgelopen tijd wilde inhalen. En ondanks de drukte, was het voor mij zo fijn om hieraan bij te mogen dragen met lekker en verantwoord eten. Maar goed, al het harde werken en de vele complimenten heeft niet het gevoel van heimwee weg kunnen nemen. Ik blijf achter mijn beslissing staan om Tessa´s Place over te dragen, deze voelt nog steeds goed, maar ik mis de plek enorm. Even rust
Na deze vliegende start, zou het vanzelfsprekend zijn om door te gaan met de catering. Maar gaandeweg merk ik dat ik hier nog zoekend ben naar de juiste vorm. Een vorm waarin ik weer met net zoveel bezieling en passie kan werken als dat ik in Tessas Place gedaan heb. Om mezelf voor dit proces de tijd en inspiratie te geven, heb ik besloten om de verdere inrichting van mijn nieuwe werkplek in Deventer voorlopig stop te zetten. De komende tijd heb ik een nieuwe vaste opdrachtgever gevonden voor wie ik veel ga werken. Ik ga hierin de catering voor retraites op locatie verzorgen, wat betekent dat ik vele weken weg zal zijn. In de tijd die ik overhoud, ben ik beschikbaar om als zelfstandige kok ingehuurd te worden voor andere opdrachten. Kortom, de catering zoals ik dit gedaan heb, stopt voorlopig even tot (waarschijnlijk tot de zomer), ik kook gewoon wel verder door. En ik hoop gaandeweg weer mijn eigen echte, passende vorm te vinden. En, natuurlijk ga ik jullie van mijn activiteiten op de hoogte blijven houden!

Comment on Facebook

Lieve Tessa ik wens veel liefde voor je ingeslagen weg. Dat je er veel plezier aan beleef liefde voor jou🙏🦋🥰😇

Jammer dat we dan niet meer van je kookkunsten kunnen genieten in het Genietcafé Zutphen op de nieuwe locatie. Maar heel veel succes gewenst in je nieuwe baan. Klinkt als een mooie nieuwe uitdaging.

Wat fijn Tessa, koken op retraites! Dankbaar publiek, tenminste ik vind het heerlijk als er voor mij gekookt wordt op een retraite.

Veel succes!

Jouw liefde voor mooi en lekker eten is ook zo goed te proeven. ❤️❤️

Veel succes en plezier!

Veel plezier met jouw nieuwe loopbaan ❣️

Ik wens je succes en geniet ervan.

Tessa succes met de catering van retraites op locatie 🙂

Succes Tessa!

Dat klinkt heerlijk in kwadraat 🍃🍃🍃

View more comments

08-11-2021, 8:00
Delicatessa

Wellicht heb ik nog mensen gemist die om mijn pompoensoep vroegen. Dus bij deze.

Deze soep heb ik afgelopen tijd veel mogen serveren onder andere tijdens de Opendagen van Vitalis (Biologisch Zaden).

Persoonlijk vind ik deze soep heel lekker. Maar kan ook onwijs genieten van de creaties van andere. Ik vind het leuk hoe iedereen altijd zijn eigen persoonlijke pompoensoep maakt.

Oosterse pompoensoep

Ingrediënten:
1 pompoen
olie om in te bakken
2 uien, middelgroot
2 knoflook
1 limoenblad
1 stengel sereh
3 cm gember
1 rode peper
500 ml kokosmelk
1 l bouillon
zout en peper naar smaak

Benodigdheden:
staafmixer

Bereidingswijze:
Snij de uien en de knoflook grof. Verhit een scheut olie in een pan en bak op laag vuur aan. Voeg na ongeveer 5 minuten de sereh, het limoenblad, rode peper, citroengras, thai red curry paste en gember toe. Bak alles op hoog vuur goed aan. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snij het vruchtvlees in stukken. Voeg de pompoen, bouillon en kokosmelk toe. Zet het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken. Verwijder de sereh en het limoenblad. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout naar wens.

Eet smakelijk en geniet!
... Meer weergevenMinder weergeven

Wellicht heb ik nog mensen gemist die om mijn pompoensoep vroegen. Dus bij deze. Deze soep heb ik afgelopen tijd veel mogen serveren onder andere tijdens de Opendagen van Vitalis (Biologisch Zaden). Persoonlijk vind ik deze soep heel lekker. Maar kan ook onwijs genieten van de creaties van andere. Ik vind het leuk hoe iedereen altijd zijn eigen persoonlijke pompoensoep maakt. Oosterse pompoensoep Ingrediënten: 
1 pompoen
 olie om in te bakken
2 uien, middelgroot
2 knoflook
1 limoenblad
1 stengel sereh
3 cm gember
1 rode peper
500 ml kokosmelk
1 l bouillon
 zout en peper naar smaak Benodigdheden:
 staafmixer Bereidingswijze: 
Snij de uien en de knoflook grof. Verhit een scheut olie in een pan en bak op laag vuur aan. Voeg na ongeveer 5 minuten de sereh, het limoenblad, rode peper, citroengras, thai red curry paste en gember toe. Bak alles op hoog vuur goed aan. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snij het vruchtvlees in stukken. Voeg de pompoen, bouillon en kokosmelk toe. Zet het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken. Verwijder de sereh en het limoenblad. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout naar wens. Eet smakelijk en geniet!

Comment on Facebook

Tip: voeg de currypasta toe aan het ingrediënten lijstje 😉

Leuk recept, dankjewel.

Ah fijn! Heb namelijk een overschot aan pompoenen uit eigen tuin.

Ziet er heerlijk uit, wil ik morgen gaan maken. Die thai red curry paste, hoeveel gebruik je daar van? En waar kan ik dat kopen?

07-11-2021, 8:00
Delicatessa

Ik kan het wel van de daken afschreeuwen. Gegeten bij het beste groenterestaurant ter wereld. La Distillerie, te Luxemburg. Mijn vakantie is nu al helemaal geslaagd!
Genoten. De gerechten waren mooi, rijk en vol van smaak. Deze laten zich inspireren door de omringende natuur. Merendeel van de gerechten kregen een tafelbereiding van de chef zelf; Rene Mathieu. En de bediening was toegewijd. En dit alles ook nog eens op een prachtige locatie.

Maar toch blijft mijn favoriete restaurant: De Nieuwe Winkel, te Nijmegen. De nummer 2 beste groente restaurant. Dit restaurant blijft voor mij uniek. Hier krijg je voornamelijk gerechten uit het voedselbos geserveerd. Gecombineerd met een sap, bier of wijn arrangement. De gerechten zijn hier interessant, vernieuwend en spannend. Waardoor het een hele beleving is om hier te eten.
Ik heb zoveel respect voor dit restaurant! (Tegenwoordig helemaal vegetarisch.)

Als je dus iets bijzonders te vieren hebt. Deze topper, de Nieuwe Winkel, raad ik daarvoor van harte aan!
... Meer weergevenMinder weergeven

Comment on Facebook

Wat een fijne tips Tessa, dankjewel! En leuk dat je vakantie geslaagd is!

Blij ei, bedankt voor de tip. De nieuwe winkel ga ik zeker een keer proberen. Je hebt vast weer veel inspiratie gekregen voor nieuwe gerechten.

Oooh wat bijzonder!!

Bert Sluis

06-11-2021, 8:00
Delicatessa

Ik dacht dat ik niet zo'n thee drinker was maar hier word ik wel heel blij van!
Thee van Etenswaardig. Zie:
... Meer weergevenMinder weergeven

Ik dacht dat ik niet zon thee drinker was maar hier word ik wel heel blij van!
Thee van Etenswaardig. Zie: www.etenswaardig.nlImage attachment

Comment on Facebook

Prachtig alleen jammer dat het allemaal in een plastic zakje moet…

prachtig!

Laad meer

Tessa Harbers is een zeer enthousiaste kok en gastvrouw met een enorme passie voor haar eten. Gemaakt met zorg en liefde van lokale, biologisch dynamische en seizoensgebonden groente.

Google Beoordelingen
4.9

Agenda

No Events are found.

“Ik wil mensen inspireren en enthousiasmeren op het gebied van eerlijk eten”

Tessa Harbers